Cazare La Noi       

Castelul Pelisor

Castelul Pelisor - Sinaia

Pelisor - este amplasat aproape de castelul Peles si a fost ridicat intre 1899-1903; dupa regelui Carol, ar fi trebuit sa fie mai mult un chalet elvetian, nu un castel, intrucat nu puteau exista doua castele regesti.

Cu toate acestea, Pelisorul ramane un adevarat castel, locuit in permanenta vara; el a fost resedinta printilor mostenitori: Ferdinand si Maria. Dupa moartea regelui Carol I, ei au devenit monarhi.

Ferdinand, nepotul regelui Carol 1, fiul lui Leopold de Hohenzollern, vine in Romania in 1889. Trei ani mai tarziu se casatoreste cu principesa Maria - fiica lui Alfred, duce de Edinburgh, si a Mariei Alexandrovna, fiica tarului Alexandru al II-lea. In 1914, dupa moartea regelui Carol 1, acestia devin monarhi.

Regina Maria s-a impus ca o personalitate culturala de seama a epocii, cu inclinatii spre poezie, pictura, design fiind supranumita Regina artista. Sunt de vazut in castel: Holul de onoare, Biroul regelui Ferdinand, Capela, Dormitorul de aur, Biroul reginei Maria, Camera de aur si valoroasa colectie de arta decorativa apartinand Art-Nouveau-ului.

Biroul regelui Ferdinand impune prin solemnitate. Din garnitura mobilierului in stilul neorenasterii germane, se detaseaza biroul din lemn de nuc, placat cu trei panouri sculptate care infatiseaza castelele Peles, Pelisor si Foisor.

Complexul Peles
Castelul Peles
Castelul Pelisor
Manastirea Sinaia
Cazinoul
Casa George Enescu
Casa Anastasie Simu
Casa Nicolae Iorga
Stanca Sfanta Ana
Stanca Franz Joseph
Trasee Turistice

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)