Cazare La Noi       

Trasee SinaiaTrasee Turistice Sinaia

Trasee cu pornire din orasul Sinaia
Sinaia, numita si “Perla Bucegilor”, este o minunata statiune de odihna, dar este cunoscuta si ca o statiune balneoclimaterica, unde pe langa un mare numar de vile,construite in cele mai felurite stiluri arhitectonice, hoteluri bine amenajate, restaurante, dispune si de numeroase partii de schi pentru bob, o telecabina, dar cel mai important este posibilitatea de a organiza trasee turistice in aer liber si de a admira frumusetile deosebite ale Bucegilor.

Traseu 1: La Muzeul Peles
La Muzeul Peles = (o jumatate de ora). Desigur cel mai atractiv punct turistic al orasului il constituie grupul de castele Peles, Foisor si Pelisor.Constructia Castelului Peles a inceput in 1873 sub conducerea arhitectului vienez Wilhelm Doderer si a fost continuata in 1876 de Johann Schultz din Lemberg.Inaugurat in 1883, castelului i s-au facut transformari si adaugiri intre 1896-1914, de catre arhitectul ceh Karel Liman.


Castelul PelesCastelul are peste 160 camere si prezinta o constructie din piatra, lemn, caramida si marmura, in care predomina stilul renasterii germane avand si elemente din renasterea italiana, baroc german, rococo francez si stil hispanmaur. In exterior se afla terase in stilul renasterii italiene, dispuse in anfiteatru, cu statui si fantani. Incaperile castelului au decoratii in lemn, pe pereti si pe plafoane. Sala mare de arme este inzestrata cu armuri germane din secolele XV-XVI, iar sala mica de arme cu panoplii de arme din India, Persia, Turcia, Arabia si cu piese valoroase incrustate cu aur si pietre pretioase. Mai sunt salile de receptie dintre care: sala florentina (cu lemn de abanos), sala coloanelor (in lemn de nuc), sufrageria (in piele de Cordova), sala maura (arabescuri din stuc aurit si mobilier arab cu incrustatii de sidef), salonul francez (mobilier stil Ludovic al XIV-lea ) si salonul turcesc (cu vase orientale pentru ars mirodenii si tapet din matase). Castelul are numeroase alte incaperi interesante (sala de concerte, apartamentele pentru oaspeti, sala de teatru, biblioteca, etc.), in care se afla multe obiecte de valoare (statui, mobilier, vitralii, arme, covoare, tapiserii, etc.). Astazi, Castelul Peles, organizat ca muzeu de arta, este vizitat in fiecare an de sute de mii de turisti.

Traseu 2: Sinaia – Cabana Pestera
Sinaia – Cabana Pestera = (7-8 h). Din Sinaia, din cartierul Malului urmarim drumul ce traverseaza muntele Paduchiosu, ce leaga Sinaia cu orasul Puceasa. Inainte de a ajunge la cota 1000 m, unde este si granita de judet a Prahovei cu Dambovita, cotim dreapta si ne urmam drumul catre Cabana Bolboci, Lacul Bolboci, Cheile Tatarului, Padina, pana cand ajungem la Schitul Pestera si Pestera Ialomicioarei unde este punctul limita al traseului nostru.

Cota 1400Traseu 3: Sinaia – Cota 1400 - C. Valea cu brazi - Varful Cu Dor
Sinaia – Cota 1400 m – Cabana Valea cu Brazi (1500 m) –Varful Cu Dor = (3-5 h) Marcajul incepe din gara Sinaia cu trei semne: punct rosu, banda rosie si banda albastra. Drumul merge pe o sosea larga si pe stradute sau pasaje cu trepte care scurteaza serpentinele soselei, trece prin fata Cabanei Furnica si ajunge la o rascruce. Marcajul cu punct rosu va insoti de aici inainte soseaua larga pana la Hotelul Cota 1400, intalnind in cale o poteca ce duce la Stanca Sfanta Ana. Pana la Cabana Valea cu Brazi, poteca marcata cu banda rosie urca din greu (15 minute)in patru-cinci serpentine aflate pe o singura panta despadurita. De aici se poate vedea frumoasa perspectiva a Sinaiai si masivul Garbova pe care se zareste Cabana Piscul Cainelui. In stanga cabanei se afla poiana “La Sfarsitul Lumii”, numita asa pentru ca in departate vremi aici era locul celor mai grele ascensiuni. De aici urcam prin pajisti pana intalnim meterezele de stanca numite “La Cetate”. La 15 minute, ocolind “cetatea” poteca se opreste la Cabana Varful Cu Dor, asezata intr-o panta ce duce in apropiere de Varful Cu Dor.


BucegiTraseu 4: Sinaia – Varful Omu

Sinaia – Varful Omu (2505 m) = (5-6 h). Urmarind traseul numarul 3 pana la Cabana Varful Cu Dor. Spre nordul cabanei, peste spinarea “Cetatii” in dreapta se formeaza o adevarata axa centrala sud-nord a masivului, o lunga poteca (marcaj banda galbena), care ajunge la Varful Omu. Poteca mege pe pantele muntelui Furnica, lasand in dreaptaValea cu Brazi si Valea cu Zade. In apropierea Varful Piatra Arsa poteca primeste din dreapta o alta poteca marcata cu banda albastra (care vine din Sinaia prin Poiana Stanii) si se apropie de Cabana Piatra Arsa. Apoi, urmand linia telefonica, putem merge pana la Cabana Babele (o jumatate de ora) si peste Varful Obarsia Ialomitei la cel mia inalt pisc al Bucegilor, Varful Omu.

Alte trasee:

Traseul nr.1: Sinaia - Cota 2000 - Stana Regala
Urcare cu telecabina din Sinaia direct la Cota 2000 si coborare pe drumul Piciorul Pietrei Arse, Poiana Stanii Regale - punctul de observare Stanca Franz Iosif, optional masa la Cabana Vanatorilor, intoarcere in oras.

Traseul nr.2: Sinaia - Cota 1400 - Cota 2000 - Drumul de Vara
Urcare cu telecabina pana la cota 2000, Sinaia si coborare pe drumul de vara; optional se poate opta si pentru urcare pana la cota 1400 cu telecabina si continuare drumului pe jos pana la cota 2000, coborare pe drumul de vara.

Sfinxul BucegiTraseul nr.3: Sinaia - Varful Omu (2.505m)
Marcaj: Banda rosie, banda galbena. Durata: Circa 5-6 ore. Descrierea Traseului: Traseul poate fi parcurs din Sinaia, cu telecabina, pana la Hotelul Alpin, dupa care se urmeaza poteca marcata cu banda rosie si cruce galbena pana la Cabana Varful cu Dor.Spre nordul cabanei, peste spinarea " Cetatii", in dreapta, se formeaza o adevarata axa centrala sud-nord a masivului si o lunga poteca( marcaj banda galbena), care ajunge la Vf.Omu.Aceasta se continua pe pantele Muntele Furnica, lasand in dreapta Valea cu Brazi si Valea cu Zade.In apropierea Varfului Piatra Arsa, poteca primeste din dreapta o alta poteca marcata cu banda albastra( care vine din Sinaia prin Poiana Stanii) si se apropie de Cabana Piatra Arsa.Apoi, urmand linia telefonica, putem merge pana la Cabana Babele( o jumatate de ora) si peste Varful Obarsia Ialomitei la cel mai inalt pisc al Bucegilor, Varful Omu( 2.505 m).

Traseul nr.4: Sinaia - Hotel Cota 1.400 - Varful cu Dor - Valea Izvorul Dorului - Nucet - Cabana Cheile Zanoagei Marcaj: Banda rosie Sinaia si cruce galbena. Durata: Circa 6-7ore. Descrierea Traseului: Traseul poate fi parcurs din Sinaia, cu telecabina, pana la Hotel Alpin, dupa care se urmeaza poteca marcata cu banda rosie si cruce galbena.Aceasta strabate valceaua Varful cu Dor( 1.938 m), unde se intalneste cu Izvorul Dorului. Traseul traverseaza Izvorul Dorului, Valceaua Clinului, soseaua pietruita Sinaia - Varful Dichiu - Babele, Oboarele si se inscrie pe versantul sudic al Muntelui Nucet pana la Lacul Bolboci.Se continua pe marginea lacului, spre sud si se trece de baraj, prin Cheile Zanoagei Mici, de unde ajungem la Cabana Cheile Zanoagei (1.400 m).

Complexul Peles
Castelul Peles
Castelul Pelisor
Manastirea Sinaia
Cazinoul
Casa George Enescu
Casa Anastasie Simu
Casa Nicolae Iorga
Stanca Sfanta Ana
Stanca Franz Joseph
Trasee Turistice

 





Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)