Cazare La Noi       

Valea Prahovei

Cazare Valea Prahovei si Brasov Pensiuni Valea Prahovei Vile si Hoteluri, Ghid turistic

Valea Prahovei, in prezent una dintre cele mai frecventate zone turistice ale tarii, are, ca toate locurile, o istorie a ei. Putine sunt meleagurile din Romania care sa atraga un numar mai mare de turisti; prinsi de vraja peisajelor montane, celor mai multi dintre turisti le scapa legendele, povestile si faptele de demult petrecute pe aceste locuri fermecate.

Ghid cazare Valea Prahovei, vile, hoteluri si pensiuni pe Valea Prahovei, Cazare La Noi va ofera informatii si obiective turistice, harta si trasee pe Valea Prahovei.

Raul Prahova, a carui denumire vine de la slavonul prah (inrudit cu cuvantul romanesc "prag"), care inseamna "cataracta de apa", izvoraste de sub Pasul Predeal, aflat la altitudinea de 1020 m. Pana la Posada, curge printre Muntii Bucegi, pe dreapta, si Baiului, pe stanga. Acesta este sectorul superior (sau montan) al Vaii Prahovei, cu o lungime de 33 km. Pe o distanta de numai 12 km se insiruie atragatoare statiuni turistice (Predeal, Azuga, Busteni, Poiana Tapului, Sinaia), din care se poate porni in dumetie prin falnicii munti care le strajuiesc. Daca directia de curgere initiala a Prahovei este orientata N-S, aceasta se schimba, de la Sinaia, spre S-E; intre Sinaia si Posada, Prahova formeaza un mic si spectaculos defileu, dupa care patrunde in zona subcarpatica, unde albia se largeste, iar cursul devine meandric.

Cazare Hoteluri si Pensiuni Valea Prahovei:

Sinaia - perla Vaii Prahovei
Azuga - punct de atractie pentru turisti si mai ales pentru schiori
Breaza - una dintre statiunile climaterice cel mai bine cotate din tara
Busteni
- "Poarta Bucegilor"
Poiana Tapului
- la 3 km departare de Busteni
Predeal
- orasul situat la cea mai mare altitudine din Romania
Valea Doftanei
- popasuri in Telega, Doftana, Brebu, Paltinu; Lacul Paltin

Campina - marginit de trei rauri: Prahova, Doftana, Campinita

Brebu - muzeu memorial Stefan Luchian
Telega
- statiune balneoclimatica
Poiana Campina - statiune balneoclimatica
Banesti
- monumentul lui Aurel Vlaicu, aici s-a prabusit Aurel Vlaicu cu avionul sau

Comarnic - veche asezare pastoreasca
Cornu
- celebra prin vilele luxoase aparute in ultima vreme
Floresti
- sectorul de campie al Vaii Prahovei
Calinesti
- intalnim fostul conac Mavru-Cantacuzino
Posada - Castelul Martha Bibescu
Magureni
- ruinele Palatului Cantacuzino
Filipestii de Targ - ruinele Palatului postelnicului Constantin Cantacuzino
Filipestii de Padure - case construite aici de aga Matei Cantacuzino
Margineni - ruinele Casei Mihai Cantacuzino

Poze Valea Prahovei:

Busteni Vedere Panoramica Valea Prahovei Pelisor Sinaia Valea Prahovei Sinaia Cota 2000 Valea Prahovei Varful Caraiman Valea Prahovei Clabucet Valea Prahovei Brasov Piata Sfatului Valea Prahovei Brasov Biserica Neagra Valea Prahovei Poiana Brasov Valea Prahovei Poiana Brasov Postavaru Valea Prahovei

Cazare Hoteluri si Pensiuni Brasov:

Brasov

Poiana Brasov - vestita statiune climatica si de sporturi de iarna
Sacele - case mocanesti
Codlea - ruinele unei cetati din sec. XIII
Prejmer - cetate secolele XV-XVI
Tampa - splendida perspectiva asupra Brasovului
Harman - Cetatea taraneasca sec. XV-XVI
Ghimbav - biserica evanghelica
Sanpetru - cetate sec XIV-XV
Feldioara - resedinta Ordinului cavalerilor teutoni
Halchiu - biserica evanghelica din sec. XIII
Rotbav - cetate sec. XV
Apata - cetate saseasca si biserica evanghelica
Tarlungeni - colectie muzeala etnografie
Zizin - statiune balneoclimatica

Valea Prahovei, in prezent zona cu cel mai intens trafic rutier si feroviar dintre Muntenia si Transilvania, era odinioara un taram salbatic, acoperit de paduri. Se presupune ca zona dintre Sinaia si Predeal era locuita in neolitic, caci in preajma au fost descoperite depozite de bronz. Acestea reprezinta cele mai vechi dovezi materiale cu privire la existenta unei asezari umane stabile in Valea superioara a Prahovei. Dupa aceasta perioada, urmele dispar. Se pare ca legiunile romane, in trecerea lor spre Transilvania, au preferat sa ocoleasca dificila Vale a Prahovei (mai ales defileul de la Posada), mergand pe Valea Teleajenului.

Mult mai tarziu, in aceste pustietati primejdioase si-au gasit salas doua categorii de oameni, manati de motive diferite in cautarea singuratatii: pustnicii care voiau sa se izoleze de lume ca sa traiasca in meditatii si rugaciuni, inchinandu-se in schituri modeste si talharii care se ascundeau de potere sau atineau calea negustorilor nevoiti sa-si treaca marfurile prin munti. Prima atestare documentara a Vaii Prahovei ca drum utilizat de negustori apare intr-un salvconduct emis de Vlad Tepes in 1476. Din secolele XVII si XVIII in aceste locuri incep sa se intemeieze manastiri si sa se zideasca schituri: Manastirea Sinaia (1690-1695), Schitul Pestera Ialomitei (secolul XVIII), Schitul Lespezi (1665-1675), langa Comarnic, Schitul Predeal (1774). Se intampla uneori ca vreun talhar cu frica lui Dumnezeu sa ajute la refacerea bisericutelor: este cazul lui Nicolae Grozea, capitan de haiduci, care reconstruieste Schitul Sfantul Nicolae din Sinaia, in secolul al XVI-lea, inainte de zidirea manastirii de aici. Abia din secolul al XVIII-lea pe valea superioara a Prahovei incep sa fie construite hanuri; satele apar ceva mai tarziu. Dupa ctitorirea Manastirii Sinaia, Constantin Brancoveanu aduce in 1701 patruzeci de "puscasi" din satul Traisteni (Valea Doftanei) insarcinati cu paza lacasului. Dupa alegerea Vaii Prahovei ca resedinta de vara a regelui Carol si construirea unei cai ferate internationale, zona incepe sa fie invadata de turisti.

 


 Rezervare Hotel
Online Oriunde in Lume.

900.000 oferte de cazare
în peste 20.000 destinatii din 195 tari

 


Cazarelanoi Ro


Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)