Cazare La Noi       

Ghid Turistic Vatra Dornei

Asezare aparuta in ultimul deceniu al sec. XVI, prin stabilirea aici a unor locuitori ai Campulungului, localitatea Vatra Dornei este mentionata de Dimitrie Cantemir (in Des-riptio Moldaviae) printre cele 15 sate ce formau Ocolul Campulungului, avand in 1774 peste 260 de familii. Ocolul Campulungului era un tinut de tarani liberi, care faceau de straja la hotarul Moldovei. Ocupatia austriaca ce incepe din 1777 lichideaza drepturile si libertatile dornenilor, aducandu-le un sir nesfarsit de suferinte si nedreptati.

In anul 1845 s-a construit primul stabiliment de bai, iar in 1884 au inceput si tratamentele cu namol de turba provenit din turbariile locale. in prezent, orasul Vatra Dornei este nu numai o apreciata statiune balneoclimatica, ci si un centru urban de convergenta social-economica zonala (exploatari de mangan, masini si utilaje forestiere, prelucrarea lemnului, produse lactate etc).

Izvoarele minerale de aici au ape carbogazoase, bicarbonatate, sodice, feruginoase, magneziene, unele si sulfatate, iar namolul de turba contine substante minerale si organice (solubile si insolubile), rasini si uleiuri eterice; climatul subalpin, ca factor terapeutic, prin aerul usor iodurat si incarcat cu aerosoli de padure de rasinoase. cu esente volatile de terebentina, ca si prin ionii negativi de oxigen, ozon si radiatii ultraviolete, activizeaza puternic intregul organism. Statiunea este recomandata in tratamentul afectiunilor cardiovasculare, aparatului locomotor, anemiilor, reumatismului, hipertiroidiei, sistemului nervos periferic etc.

Parcul Dendrologic
Muzeul etnografic
Muzeul de Stiinte Naturale
Sporturi de iarna
Trasee Turistice

Vatra Dornei
Ghid Turistic Vatra Dornei

 

Index Destinatii
(760 Localitati din Romania)